Първоначално публикувано от WarsteineR
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Подобрения и ремонти по Алфа 156 - с цени
Collapse
X
-
Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
-
Първоначално публикувано от WarsteineR Покажи съобщениеНезнам Бобо, аз от голд съм доволен незнам как им намирате разликата на тея масла ама вече 50к карам с него и съм често в лютеницата.. немам ядове
. Та кажи като по-вещ, ако карам с 20к какво ще се промени?
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
На мен с 20к ми се разтрака един повдигач. С Рейсинга млъкна вовекиDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщениеАз съм с един Valvoline 10w40 Durablend.
За малко го изпуснах ония майстор и ......
Добър ли е ? Или да взема да сложа Селянията Рацинг
П.П. То като всичко е наред по мотора каквото и 10W40 да му налееш, ще си кажеш че е перфектно, но след време когато нещата загрубеят се усеща разликата м/у маслата.
Мойта като я купих беше с Мобил 1 10В40 на 30 000 км... или поне последната табелка за смяна масло беше преди толкова км. и мотора си мъркаше така както след като налях Селения 20к за Алфа. И на втората смяна пак със Селения 20к, но чиста (не ме питайте защо такова сложих), но на 2000 км почна нещо да цъка като часовник. На 7000 км като стана и на два пъти ми се разтрака ужасно един подвигач и след няколко закаравания в лютеницата млъкна, но след 3, 4 дни налях Рейсинг и от тогава нито трака, нито цъка и като цяло мотора работи доооста по-тихо. Даже на същия ден като налях Рейсинга спирам в Търново да чакам жената и съм оставил колата да работи. По едно време я гледам как идва и посягам да паля, и гледам тя работи. И в тоя момент си видях доволната физиономия в огледалотоLast edited by oem; d.m.y г., 14:23.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Днес направихме интервенцията успешно по присаждане на турбина GT2256V за AR 156 2.4JTD 2001g на AR156.4JTD 1998g. чиято турбина е TD2503V.След консултации във форума(благодаря за сведенията)реших да си закупя GT2256V-нова.Основанията ми за това са;
1.По-сполучлива като модел
2.Подлежи на пълно рециклиране,докато оригиналната само на частично,по-скоро козметично.
3.На друг вид лагери е (доколкото разбрах по-добри като изпълнение)
4.Цената и е с около 500лв.по-ниска.
5.Дебита и е с 0.5 единици по-голям(може и да греша)
Започвам с разликите м/у двете доколкото мога да ви обясня.
1.При GT2256V управлението на геометрията е обратно,т.е. разтоварващия клапан дърпа,а на TD2503V избутва.Взехме клапана от старата турбина го присадихме на новата в противоположната посока(Благодаря на Гошо за отлично свършената работа)много прецизна работа,да уцелиш ъгъла на поставяне,регулировка и др.
2.Сложи се щуцер на студената част малко преди изхода към интеркулера,откадето да се вземе налягане за управление на клапана.
3.Преправи се изхода за оттичане на маслото
4.Преправи се входа за подаване на масло(взехме тръбичка от 1.9JTD 115hp и се отряза накрайника за захфащане към турбината,завари се на ориг. тръба с аргон(по-малък е като диаметър)Големи благодарности на Радо от Поморие за намирането на тръбата и на накрайника за оттичане.
5.Отряза се маркуча към интеркулера и се направи снадка с тръба защото изходите на 2те турбини имат разлики.
6.Направи се преходник от тефлон на входа.GT2256V е с по-голям диаметър при което преходника влезе външно в турбината и вътрешно в маркуча към въздушния филтър.
Всичко това в цени:
1.Турбина-1425лв.
2.Преправяне на клапан,изход на маслото,щуцер за управлението-60лв
3.Заварка на накрайника на входа на маслото-5лв
4.Преходник от тефлон+тръба за снадка-25лв
5.Демонтаж и монтаж на турбина+всичките дреболии-100лв.Благодаря на Павката.
Тествахме колата-страхотно ускорение и много равномерно.няма насичане и което е най-важното според мен,клапана за отваряне/затваряне на геометрията сработи перфектно.
Извинявам се ако нещо не съм го описал правилно.Дано да съм помогнал по тази тема.
Дано всичко да е наред с тази част на колата щото вече съм пред самоубийство.
п.п.Остана слагането на BOOST GAUGE и евентуално пренастройки на ECU ако са необходими.
Ако написаното не е за тук моля да се премести където трябва.
GT2256V-140-150-175hp-на тези двигатели се слага(2.4 имам предвит от 156 модела)Last edited by plamen76; d.m.y г., 20:22.ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic
Comment
-
- горен носач FAST - 2*79 лв (oт axm-auto.com)
- вътрешен кормилен накрайник FAST - 2*33 лв (от axm-auto.com)
- маншон външно каре, смазка, скоба - 10,5 лв (от TиН)
*цените от AXM са с отстъпка 10%
Смяна на горните неща (труд): 60 лв всичко (при Миро до Петрола срещу КАТ-София)
Реглаж ходова част в Хеед 91: 48 лв
За статистиката свалените горни носачи са оригиналните TRW. Тук в България издържаха малко над 30 000 км, което си е добро постижение.
Забравих, така че дописвам:
Предна решетка между халогените (тази черната дългата) - 77 лв от ТиН Кар (оригинална)
Емблема за предната решетка - 67 лв (оригинална)Last edited by zloster; d.m.y г., 15:46.There's always more money to make and more shit to bitch about.
156 SW 2.4 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщениеВчера се заиграхи смених едната задна напречна щанга - 35лв.
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеМммммм за 35 лв. си сложил Бърт. Много си се наиграл. По-къси са и втулките им са с 2 мм. по широки от болтовете, и като отидеш на реглаж (ще отидеш понеже със сигурност вече ти играе задника) ще е голямо приключение.sigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
-
Първоначално публикувано от pinifarina Покажи съобщениеНяма никакъв проблем с реглажа при щанги BIRTH, единственият им недостатък е че тампоните им са по-меки и задницата на колата се усеща по-нестабилна в завой, ( което не е за подценяване)Ти може да си случил на щанга.
Comment
Comment